Introducere

Forta obligatorie a contractului nu este intotdeauna un principiu juridic de netrecut, legislatia prevazand mecanisme de ajustare contractuala in situatii ce nu puteau fi prevazute de parti la momentul incheierii lor. 

Fie ca este vorba de ajustrarea contractelor – in sensul modificarii prestatiilor, ori eliminarii lor complete - fie ca este vorba de incetarea prematura a contractului, impreviziunea reprezinta instrumentul juridic de interes in contextul economic actual creat de pandemia Covid-19. 

Diferita de ”forta majora” ca efecte si conditii de aplicare, impreviziunea reprezinta un mecansim de real interes in contextul modificarilor economice actuale pentru ajustarea contractelor. 

Vorbitori

Managing Partners

Adriana Crai, managing partner al PBC Attorneys, care detine expertiza atat in solutionarea litigiilor, cat si in consultanta juridica, cu peste 20 de ani de experienta pe piata romaneasca.

Partener Fondator

Traian Briciu, partener fondator al PBC Attorneys at law, avocat litigant, arbitru de elita si profesor universitar, avand peste 25 de ani de experienta in aceste domenii.

Senior Associate

Ioana Viorica. Cu expertiza in gestionarea litigiilor si avand experienta in companii de avocatura locale si globale de renume, Ioana Viorica este Senior Associate la PBC Attorneys.

Senior Associate

Sebastian Drumaru, Senior Associate in cadru PBC Attorneys si unul dintre putinii avocati din generatia noua cu expertiza atat in solutionarea litigiilor, cat si in domeniul dreptului afacerilor.